24. Komite Toplantısı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, salgın sürecinden etkilenen komitelerin temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Eken bu kapsamda 24. Komite (Seyahat acenteleri Taşımacılık – servis) temsilcileriyle bir araya gelerek talepleri dinledi.
Odamız Ahmet Emmioğlu Salonunda düzenlenen toplantıya meclis üyelerimiz, komite sektör temsilcileri ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Aslan katıldı.
Salgın sürecinde sektör temsilcileriyle bir araya gelerek talepleri dinlediklerini ifade eden Başkanımız Eken, “Bu süreçte her sektörde olduğu gibi yolcu taşımacılığı, yük taşımacılığı, servis taşımacılığı, otobüs taşımacılığı gibi hizmet veren 24. Komite üyelerimizde sıkıntı yaşıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu salgının biran önce bitmesini temenni ediyor ve tedbirlerimizi elden bırakmadan mesafemizi koruyacağız, maskemizi takacağız ve hijyene önem vereceğiz. Devletimizden Allah razı olsun, bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor, ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Kredi paketleri, kısa çalışma ödeneklerinin devamı, SSK-Vergi borcu ertelemelerini bizzat geçen haftalarda Cumhurbaşkanımıza bire bir iletme imkanı bulmuştum. Bugünde bu toplantımızda arkadaşlarımızın, sektörlerin sıkıntılarını not alacağız. Gerek Valilimize gerek Belediyemize gerek Bakanlığımıza gerekse diğer kurumlarımıza bunları bildireceğiz” dedi.
Her sektörün ve her üyenin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Başkanımız Eken, şunları kaydetti; “Burada üyelerimizin çeşitli beklentileri var. Kamu kurumlarımızdan kira desteği özellikle Otogardaki esnaflarımızın kira desteği konusunda beklentisi var. Vakıflar Bölge Müdürlüğü açıklama yapmıştı kira artışı yapmayacağız diye. Ama buradan da duyurmuş olalım; Vakıflara teşekkür ediyoruz ama kira artışı sadece belli sektörlere yapmadıklarını belirttiler. Bence bu sene Vakıfların hiçbir kiracısına zam yapmaması gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüne yazacağız ve kendileriyle görüşeceğiz, Bölge Müdürümüze de ilettik. Kapalı sektörlere kira artışı yapmayacaklarmış. Biz kira desteğinin 6 ay alınmamasını hatta hiç zam yapılmamasını teklif etmiştik. Onlar belli sektörlere yapmışlar. Bugün itibari ile hem Üniversitemiz hem Belediyemize hem Vakıflara buradan bu toplantımızda bir çağrımız olsun. Allah razı olsun ellerinden geleni yapıyorlar ama bu süreçte biraz daha fazla yapmaları gerekiyor. En azından zam yapmamaları gerekiyor. Otogar esnafı da bu süreçte gerçekten çok zorda kaldığı için Belediye Başkanımızdan özellikle rica ediyoruz bu 3 aylık 5 aylık sürede otogar esnafımızdan kira almamalarını talep ediyoruz.”

Toplantıda Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Aslan, otobüslerin toplanma merkezinin Üniversitede olmasının yaşanan salgın sürecinde ciddi gider oluşturduğunu ifade ederek, “Üniversiteler kapalı. Merkez Üniversite içerisinde ve bu maliyetleri arttırıyor. Merkezi Yenişehir’e alınması maliyet açısından daha avantajlı olacak. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Ayrıca Turizm Acenteleri de internet üzerinden yapılan satışlar karşısında iş yapamaz hale geldiklerini ve giderleri karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi.
Başkanımız Mustafa Eken, “Halk otobüsleri konusunda gönül belediyeciliği yapan istişareye önem veren Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin ile görüşeceğiz. Turizm Acentelerimizin sorunları konusunda halkımıza çağrı yapıyoruz. Lütfen yerel acentelerimizi, firmalarımızı ve esnaflarımızı destekleyelim. Alışverişlerimizi yerel firmalarımızdan yapalım. Yaşanan zorlu süreci el birliği ile atlatalım” dedi.