Sivas Katmeri

Sivas Katmeri su, un, yağ, yaş maya, yumurta sarısı ve tuzdan oluşan unlu mamuldür. İçeriğinde bulunan ürünlerin harmanlanmasıyla tuzlu bir lezzete sahiptir. Şekli dikdörtgen biçiminde yassıdır. Sivas katmeri yörede özellikle sabah kahvaltılarında ayrıca günün her saati tüketilebilen yerel bir üründür. Sivas katmeri yöre adı ile bilinirlik kazanmış önemli yöresel değerler arasında bulunmaktadır. Ürünün hazırlanmasındaki tüm süreçlerle birlikte özellikle yoğurma ve pişirme tekniğindeki bilgi ve birikim nesiller boyu aktarılan önemli ayırt edici özelliğidir. Sivas katmerleri yaklaşık en fazla 25-30 cm uzunluk, en fazla 25 - 30 cm genişlik ve en fazla 4 cm arasında kenar yüksekliğine sahiptir.