Sayısal Takograf Kartı

Sayısal Takograf Sistemi; Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) ve muhtelif konsey tüzükleri uyarınca 1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren Avrupa Birliğine üye ülkelerde karayolu taşımacılığında kullanılan yeni araçlarda mekanik veya elektromekanik takograf cihazları yerine kullanılması zorunlu hale gelen  takograf sistemdir.

Sayısal Takograf Kartları, Takograf cihazı ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanan akıllı kartlardır. Takograf kartları, kart hamilinin takograf cihazı tarafından tanınmasını, veri aktarımı ve hafızaya alınmasını sağlar.

Kart Ücretleri:

Sürücü kartı ücreti 765,00 ₺

Şirket kartı ücreti 2.161,00 ₺

Servis kartı ücreti 2.161,00 ₺

Sayısal Takograf Kartı Başvuruları:

-STAUM - Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin webdeki sayfasından başvurunun yapılması,

-Takograf kartı ödemesinin başvuru sayfasında verilen ödeme numarası ile Türkiye Vakıflar Bankası’na yapılması,

- STAUM - Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üretilen kartın teslim merkezi olarak seçilen odadan teslim alınması ile gerçekleştirilebilmektedir.

Kart Başvurularında Gerekli Belgeler:

Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını İnternet bağlantısı olan bir bilgisayarı kullanarak https://staum.tobb.org.tr internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra  belirtilen başvuru merkezine (başvuru merkezi Odamız olarak belirtilmiş ise Odamıza) kart teslimi için müracaat edilir.

A- Sürücü Kartı Başvurusu İçin;

-Sürücü belgenizin aslı
-Nüfus cüzdanınızın aslı
-Biyometrik (cepheden, arka fon beyaz) fotoğraf.

Sayısal Takograf Hakkında Bilgilere Nasıl Ulaşılır?

* Sayısal Takograf hakkında öğrenmek istediğiniz her türlü bilgiye https://staum.tobb.org.tr web adresinden ve Sayısal Takograf Çağrı Merkezi’nin 444 9 559 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

* Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Yetkilendirilen Odalar aracılığı ile bilgi edinebilirsiniz.