İhracatımız Temmuz Ayında Yüzde 72,53 Arttı
  • 10 Ağustos 2022 Çarşamba

Sivas’ta Temmuz ayında yapılan ihracat önceki yılın aynı dönemine göre Yüzde 72,53 artışla 7 Milyon 926 Bin dolar olarak gerçekleşti.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, ihracatta yaşanan artışın sevindirici olduğunu belirterek, “İhracat yapan tüm firmalarımızı yürekten kutluyorum” dedi.
Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, önceki aylarda olduğu gibi Temmuz ayında da ihracatın artmaya devam ettiğini ifade ederek, “Sivas’ta ihracatımız Temmuz ayında 7 Milyon 926 Bin Dolara ulaştı. 2021 yılının Temmuz ayında 4 Milyon 594 Bin dolar olan ihracatımız Yüzde 72,53 oranında arttı. Bu manada ihracatımızın artmasını sağlayan, her zaman gövdesini taşın altına koyan firmalarımızı, iş insanlarımızı kutluyorum” diye konuştu.
2022 yılının ilk 7 ayında toplam ihracat rakamının geçen yıla oranla Yüzde 33 oranında arttığına dikkat çeken Başkan Eken, “2021 yılının 7 aylık döneminde yapılan ihracatımız 41 Milyon 750 Bin dolarken, bu yıl bu rakam 55 Milyon 629 Bin dolara ulaşması bizleri mutlu etti. İhracat yaptığımız ülkelerde çeşitlilik göstermeye devam ediyor. Temmuz ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler 1 Milyon 5 Bin dolar ile Kuveyt, 908 Bin dolar ile ABD, 821 Bin dolar ile Ekvator Gine, 443 Bin dolar ile İsrail ve 353 Bin dolar ile Tayland oldu. Burada en dikkat çekici olan ise Ekvator Gine’ye yapılan ihracat. Sivas kabuğunu kırıyor ve ihracat pazarını geliştiriyor. Milyon doları geçen ihracat yapılan ürünlerimizde ise Makine aksamları ve madencilik ürünleri yine ilk sırada yer aldı. Demirağ OSB'nin teşvik kapsamına alınması şehrimizin büyümesi ve gelişmesi açısından olmazsa olmazımızdı. Birinci OSB’nin de Cazibe Merkezine alınması için mücadelemizi ve taleplerimizi sürdürüyoruz. Sivas’ta işsizliği bitirmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizi hak ettiği yere hep birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.