Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı 2019 Açıldı
  • 29 Kasım 2019 Cuma

Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız (STSO) ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğiyle, Sivas Valiliği ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla ilimizde ilk kez düzenlenen TÜBİTAK Tarım, Gıda ve Biyoteknoloji'de Ar-Ge ve Yenilik Proje Pazarı 2019 açılışı yapıldı.

Programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas TSO  Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program hakkında bilgi veren Doç. Dr. Tolga Karaköy, “Sivas tarımına yönelik ciddi projeler üretildi. Programımız kapsamında yapmaya çalıştığımız şey her şeyden önce çiftçilerimizi, STK’larımızı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzü bir araya getirerek çiftçilerimizin problem ve sıkıntılarını burada konuşmak ve tartışmak ve bu sorunların çözümüne yönelik projeleri sunabilmek. Bu programlarda elde edeceğimiz desteklerin doğru yere gitmesinin saptanması maksadıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Eken, “Odamızın ve üniversitemizin iş birliği ile yapılan valiliğimizin ve TÜBİTAK’ın destek verdiği 2019 Proje Pazarının hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmamız gereken eksiklerimiz sanayi, tarım ve turizm. Bugün de Sivas’ta ilk defa yapılacak olan bu projeyi çok önemsiyoruz. Üniversitemiz ile iş birliğini her zaman yapıyoruz. Biz Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak çıkacak olan projelerden bir tanesi bile ilimiz ve ülke ekonomisine kazandırıldığı zaman biz bununla mutlu olacağız.  Çıkacak projelerden sonra iş adamlarımız ile birlikte odamız olarak her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise “Yapılan projelerin hepsinin destekçisiyiz. Fakat bu projeler bir ürüne dönüşsün istiyoruz. Şehir ile üniversite arasında ki köprülerin kurmamız gerektiğini söylüyoruz. Bu anlamda bugün yapılan bu toplantı, çok önemli bir toplantı” ifadelerini kulandı.

Programına önemine dikkat çeken Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin şunları kaydetti; “Üniversitelerin şehirlere katacağı en büyük özellik ve en büyük katma değer proje hazırlamak ve proje noktasında uygulayıcılara destek vermek olacaktır. AR-GE çalışmalarını yapmak olacaktır. Şehrimiz sanayisine, savunma sanayisine, tarım alanında yapılacak projelere çok önem veriyoruz.”

Vali Salih Ayhan, “Önemli bir proje, önemli bir adım. Tarım ile ilgili potansiyelimizi görerek üniversitemiz dertlenerek böyle bir çalışmaya başlaması, bu konuda proje hazırlaması, bizler ile istişare etmesi çok önemli. Bugün bu toplantının ilk ayağını gerçekleştirmiş oluyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Buradan çıkacak sonuçların çiftçilerimize, kurumlarımıza yol göstermesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sergi ve projelerin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri projeleri inceleyerek bilgi aldı.