Şili’ye İhracatta Kullanılan Tercihli Menşe İspat Belgeleri Hk.
  • 27.05.2020 13:05

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazıya istinaden; “Şili Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Ekonomi Müsteşarlığı’ndan Ticaret Bakanlığı’na gönderilen bir elektronik postada, Kovid-19 salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında, serbest ticaret anlaşması bulunan ülkelerden Şili’ye yapılan ithalat işlemlerinde tercihli menşe ispat belgelerinin dijital kopyalarının, salgının bitmesini takiben orijinal nüshalarının teslim edilmesi şartıyla kabul edileceğinin belirtildiği ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, söz konusu elektronik postada geçtiğimiz Mart ayında Şili Gümrük İdaresi tarafından alınan ticaretin kolaylaştırılması önlemlerine ilişkin detaylı bilgiye de web sayfasından ulaşılabileceği bilgisinin paylaşıldığı vurgulanmıştır.”